Cornelis Johannes (Kees) Haspels
Geboren 30-11-1907 Rotterdam - Overleden 12 of 13 januari 1943 Neuengamme

Kees Haspels

Tijdens de Duitse bezettingsjaren is hij actief in het verzet. Op 1 augustus '41 had hij een bespreking met G. Zandberg en nog iemand over bouw van een zender.
Op 28-10-1941 word Kees gearresteerd, op zijn huisadres Brugmanstraat 6 Eindhoven. Hij is aangehouden in verband met het vervaardigen van een geheime zender voor de "organisatie Zandberg" in Den Haag.
Ook maakte hij illegale foto's van vliegveld Eindhoven, die naar G. Zandberg zijn verzonden. Hij bracht ook in Eindhoven illegale bladen rond.
Bij de huiszoeking werd bij hem een zendsleutel en een zendcode gevonden.

Via het Eindhovens politiebureau, op 31 oktober aangekomen in het "Oranjehotel" in Scheveningen en Amersfoort op transport naar Duitsland gesteld (Neuengamme), waar hij 12 januari 1943 is overleden, Duitse papieren zeggen 13 januari 1943. Op de door de familie verstrekte Duitse overlijdensakte wordt gesproken over TBC als reden van overlijden.

Kees is 35 jaar geworden en laat echtgenote Annie Haspels-Kruid en twee minderjarige kinderen achter: zijn dochter Martha en (half)broer Anton.
Hij was bij Philips in dienst als radio technisch ontwerper/tekenaar.
Zijn contactpersonen bij Philips waren: ir. J. J. C. Hardenberg die werkzaam is bij afdeling film/geluid van Philips. Ook Jaap Hendrich werkt bij "geluidsfilm". Deze personen en ook G. Zandberg overleven de oorlog, hieruit kan je opmaken dat hij niets heeft losgelaten over zijn vertrouwenspersonen.

Kees Haspels en (Annie) Annigje Haspels-Kruid.
Bron: familie Haspels: Martha Westerlaak-Haspels / Barry Wonder

Opgave erelijst der namen van hen, die voor het vaderland zijn gevallen.
Bron: familie Haspels: Martha Westerlaak-Haspels/ Barry Wonder

radio technisch ontwerper

Deze informatie staat op 18 september 1946 in de Vrije Philips Koerier.